Jót Tenni Jó!

Adó 1% felajánlás

gyermekek családok védelme adományok adó 1% szja 1 felajánlással

Adószám:

18472273-1-06

Adóbevalláskor, május közepéig, az e-Szja rendszerben az Szja 1% felajánláskor az alapítványi adószám megadásával támogassa adó 1%-al a gyermekek megmentését, a családok védelmét. Adó 1% adománya életmentő segítség.

A felajánlás Életmentő!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány hálásan köszöni az egész éves családsegítő - gyermekmentő tevékenységhez szükséges figyelemért, az adó 1% felajánlásért! 2003-óta a közhasznú alapítvány Veletek - Együtt Csodákra Vagyunk Képesek!
adó 1 % mátrix közhasznú alapítvány

Centerke Közösségi Tér

Évente 10.000-nél több gyermeket, családot, nélkülöző embert, közösségeket segítünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Közösségi Tér egész évben a rászorulókért van. Cipőt, ruhát, takarót, plédet, tartós élelmiszert, bútort, egyéb életminőséget segítő tárgyakat adunk támogatóink jóvoltából rászorulóknak ingyenesen. Önnel közösen vagyunk sikeresek, támogatását, segítségét, felajánlásait hálás köszönettel fogadjuk!

Adományával segítsen gyermekeket, családokat!

Tiszta ruha, cipő, használati tárgyak, tartós élelem felajánlással is segíthet. Családok, gyerekek, idősek gyakran kényszerülnek nélkülözni. A Centerke Közösségi Tér 2003 óta, évente tízezernél többször segíti adománnyal a bajban lévőket, nélkülözőket. Alapítványunk szociális programjainak egy része az adományosztás, segítjük a nélkülöző családok problémáinak megoldását, a gyógyítást, az egészséges testi és lelki folyamatokat. Sajnos sokkal több a rászoruló, mint amennyi segítséget biztosítani tudunk. Közösen kell tennünk a gyermekéhezés, az alultápláltság, a kirekesztettség és a szegénység ellen! Jó állapotú, az Ön számára feleslegessé vált dolgokat (tiszta ruhát, cipőt, takarót, ágyneműt, pokrócot, papucsot, egyebeket) juttassa el a legrászorultabbak megsegítésére! Nem csak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerkén keresztül teheti meg, keresse a lakóhelyéhez közelebbi segítő csoportokat is! Jót tenni jó!

Várjuk támogató cégek, közösségek, családok, magánszemélyek jelentkezését. Tegyünk közösen jót!

Főbb programjaink:
Mátrix Alapítvány * Mesedoktorok * Zenedoktor * Sterilszoba * Szeretetcsoki * Bohócdoktorok

CsatlakozzonGyermekvédelem


Adomány osztás pillanatkép - Centerke Közösségi Tér

ruha élelmiszer adomány gyermek család adó 1%

Adományozás

A legapróbb támogatás is óriási segítség! Hogy mit érdemes adományozni? Szedjen össze pl. egy dobozba minden olyan tiszta ruhát (pólót, zoknit, pulóvert, alsóneműt, nadrágot, kabátot, sálat, sapkát, ...), használható cipőt, kimosott ágyneműt, plédet, kabátot, tányért, kanalat, lábast, amit már nem használ, de másnak még segítheti az életét.

cipő ruha gyermekruha adományok

Ön is fontos!

A legapróbb támogatás is olykor életmentő lehet! Segítsége, figyelme, támogatása segíti a jótékonysági program, a gyermekvédelem és az egészség megőrzésért folytatott tevékenység sikerességét!

adomány gyűjtés

Alapítványi hírekMeleg takaró

Hideg időszakokban rendszeresen osztunk rászorulóknak (fedél nélkülieknek és olyan időseknek, akiknek gondot okoz a fűtés) takarókat. Nagy segítség ez a fagyás megelőzéséhez. Támogatása révén emberek életének megmentésében vesz részt Ön is!

gyermekvédelem adó 1 százalék támogatás

Mit ne adjon le?!

Rossz, szennyezett, piszkos, dohos dolgokat ne adjon le! Nem tudunk átvenni elektronikus eszközöket (pl. tv-t, hűtőt, mosógépet, rádiót, porszívót, egyebeket), mert érintésvédelmi és egyéb szempontokból nem tudunk az adományozó helyett szavatosságot vállalni.

jótékonysági csoki gyűjtés

Támogatás:

Az OTP. 11735005-20510350 hivatalos számlaszámunkra eljuttathatja a Centerke Közösségi Tér működését segítő pénzbeli támogatását. A rezsi költségek igen nagy terhet jelentenek, így a lepapróbb támogatás is sokat számít, köszönjük!

adó 1 százalék gyermekekre

Nemzetközi:

Nemzetközi alapítványi számlaszám külföldről történő támogatáshoz.
HU58 1173 5005
2051 0350 0000 0000

PayPal adomány:


gyermekvédelem adó 1 százalék támogatás

Adó 1 százalék

Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1 százalék felajánlásával a gyermekek megmentését, a szociális támogató programokat úgy támogathatja, hogy az közvetlenül nem kerül anyagi ráfordításba.

Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám:
18472273-1-06

Hálásan köszönjük az adó 1% felajánlást!

Cím:

Centerke Közösségi Tér, 6720 Szeged, Tisza L. Krt. 12.

Telefon:

+36-20-929-81-81, hívható munkanapokon, délelőtt 9:00-10:00 óra között.

Írjon e-m@ilt!


csokigyűjtés szeretettel

Adományvonal

Sok kicsi sokra megy! Magyarországról adományvonalas hívással és SMS-el is tud segíteni! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldje a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el. Alkalmi és rendszeres támogatását hálásan köszönjük!

adományosztás és gyermekmentés

Tárgyas támogatás

Adja oda nélkülöző családoknak még használható, de Önnek felesleges dolgait! Alapítványunk támogató programjait eszközök, tárgyak felajánlásával is segíteni lehet! Minden felajánlás fontos, melyet hálás köszönettel fogadunk!

csokigyűjtés szeretettel

Kísérje figyelemmel!

Kérjük, hogy programjainkat kövesse nyomon! Naprakész beszámolóink a Mátrix Közhasznú Alapítvány weboldalán, illetve a közösségi oldalunkon is elérhető!

Nyitvatartás:

(Esetenként változhat!)
Hétfő: ZÁRVA
Kedd 10:00-16:00
Szerda ZÁRVA
Csütörtök: ZÁRVA
Péntek 10:00-16:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA
A Centerke Közösségi Tér személyesen lehet adományt kérni!

élelmiszer adomány csokigyűjtés alapítvány

Önkéntesség

Amikor közvetlen anyagi haszonnal nem járó tevékenységünk másoknak is fontos, az a megfizethetetlen segítség! Szeretettel fogadunk önkéntes segítőket, akik az alapítvány jótékonysági programjainak sikerességében részt vállalnak.

adó 1 százalék gyermekekre

MesedoktorGyermekvédelem

A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta gyermekmentő, gyermekvédelmi feladatokat lát el. Nélkülöző, hátrányos helyzetben lévő gyermekeket (családoknál és intézményeken keresztül) támogatunk. Ruha, cipő, tanszerek, élelem biztosításában vállalunk szerepet.

gyermekvédelem adó 1 százalék támogatás

Segíts Adó 1% felajánlással!
Adószám:

18472273-1-06


Mátrix Közhasznú Alapítvány


21 érv, hogy miért támogasd a jótékonyságot, az adományosztást, és a Gyógyító Bohócdoktor Csapatunkat!


Életeket változtatunk

2003 óta sikeres történetünk alatt már több ezer súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújtottunk sorsfordító segítséget. Erőt, eszközöket adunk az élethez, a gyógyuláshoz. Évente 10.000 adománycsomagot adunk nagycsaládosoknak, rászoruló időseknek, bajban lévőknek.

Ingyenesen

Minden kórházi, iskolai és online bohócdoktor programunk ingyenes, hogy az érintettek anyagi és szociális helyzettől függetlenül vehessenek részt a gyógyító élményekben.

A bohócdoktor viziten túl is segítséget adunk

A járvány ellenére sem hagytuk cserben azokat, akik számítottak ránk: bohócdoktor kórházi programjainkat átköltöztettük a digitális térbe, felépítettük a mindenki előtt nyitva álló meseterápiás, zenedoktor, bohócdoktor felületeinket, elindítottuk online iskolákat, családokat, intézményeket támogató segítségnyújtásunkat.

Átláthatóak és függetlenek vagyunk

Támogatásodat körültekintően, tervezetten, átláthatóan kezeljük. Előre gondolkodunk. Pénzügyeinket bármikor megismerheted. Sem politikai, nemzeti, etnikai hovatartozás, sem nemi identitás nem befolyásolják működésünket.

A bizalmad fontos érdem. Megbecsüljük.

Szakmaiságunkra elemző - értékelő, egészségügyi szakmai csapat is ügyel, így garantáltan jó helyre kerül az adó 1% támogatásod.

Társadalmi befektetés

Résztvevőink és önkénteseink észrevétlenül is gyakorolják az elsajátított felelős és segítő szemléletet, napról napra jobbá teszik a világot, köszönhetően a Mátrix Közhasznú Alapítványnak, illetve a segítő támogatásodnak.

Kézzel fogható - mérhető eredmények

Javuló viszony a betegséghez és a gyógyuláshoz, pozitívabb énkép, fejlődő szociális kapcsolatok – a bohócdoktorok jótékony hatását szakértők is igazolják. „A Mátrix Közhasznú Alapítvány Bohócdoktor Csapata életmegmentő, feltöltő, boldogság program ami mindent megváltoztathat.” Ha bármi kérdésed lenne az 1%-ról, itt nagy valószínűség szerint megtalálod a választ.

Miért fontos, hogy rendelkezzek az 1%-ról?

Nagy szükségünk van rád, hogy bármi történjék a világban, mi segítséget adhassunk. A kórházakban, vagy a képernyőkön keresztül, online, segítő programjainkon. Beteg gyerekeknek és családjaiknak, neked, mindenkinek. Mert az 1% felajánlás egy forintodba sem kerül. Mert te dönthetsz arról, hogy az állam mire fordítsa az adód egy részét. Mert két perc alatt szuperhős lehetsz.

Mire fordítaná a Mátrix Közhasznú Alapítvány az 1%-omat?

Évente 10.000 bohócdoktor gyógyítást segítő vizit mellett zenedoktoraink, mesedoktoraink is folyamatosan segítik a bajban lévőket, illetve a Centerke Közösségi Térben kisgyermekes családok, idősek, kórházak, gyermekotthonok, segítő szervezetek révén emberek ezreit segítjük a nagy bajban, betegségben, szegénységben, hogy a baj megoldódhasson.

Akkor is rendelkezzek, ha kevés vagy alacsony a jövedelmem?

Persze, hiszen sok kicsi sokra megy. Tudtad, hogy egy átlag 1% felajánlásból mi egy bohócdoktor vizit jelentős részét fedezni tudjuk?! Évente több mint 7 milliárd forintnyi felajánlás érkezik a civil szervezetek, alapítványok, egyesületek javára, amely jelentős segítséget jelent a működésükben.

Mire figyeljek a támogatni kívánt szervezet kiválasztásánál?

Mindenképp olyan szervezetet válassz, ami átláthatóan működik. Keress rá a szervezet nevére az interneten, nézd meg a honlapját, alapelveiket, ellenőrizd, hogy kint van-e az éves beszámolója! Figyelj, nehogy összekeverd két hasonló szervezet nevét!

Hogyan rendelkezhetek az 1%-omról…


A. Ha a NAV készíti az adóbevallásom?

Ha van ügyfélkapud, a NAV eszja oldalán online is rendelkezhetsz az 1%-ról néhány kattintással május 20-ig. Ha nincs ügyfélkapud, töltsd ki az EGYSZA nyomtatványt és tárgyév május 20-ig postázd el a területileg illetékes NAV-nak. Az adóbevallás-tervezet online javítása közben is lehetőséged van az 1%-ról rendelkezni.

B. Ha a munkáltatóm gyűjti össze az 1% nyilatkozatokat?

Az EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatod a munkáltatódnak.

C. Ha egyéni vállalkozó vagyok?

Az adóbevallásod SZJAEGYSZA lapján tárgyév február 25-ig. Ha a február 25-ig leadott adóbevallásodban nem nyilatkoztál az 1%-ról, május 20-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak az EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak.

D. Ha saját magam készítem az adóbevallásom?

Elektronikusan rendelkezhetsz a SZJA adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheted a területileg illetékes NAV-nak tárgyév május 20-ig.

Meddig rendelkezhetek az 1%-ról?

Az adott évben az adóbevallási és az 1%-ról való rendelkezési határidő május 20. Az ezt követően beküldött nyilatkozatokat a NAV nem dolgozza fel.

Mennyi időbe kerül rendelkezni az 1%-ról?

Gyorsan megy. Ha van ügyfélkapud, csak néhány perc az egész. De ha postai úton küldöd be, akkor sem vesz több időt igénybe, mint egy csekk befizetése, azaz kb. 2 perc az adó 1% felajánlás.

Ki rendelkezhet az 1%-ról?

Az 1%-ról az a magánszemély rendelkezhet, aki az előző évben fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkezett. Adó 1%-ról szja-t nem fizetők (pl. kata-s vállalkozók) nem rendelkezhetnek, mert nincs személyi jövedelemadó befizetésük.

Már elkészítettem az adóbevallásom, de az 1%-ról nem rendelkeztem. Mit tehetek?

Május 20-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak az EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak.

Csak egy szervezetnek ajánlhatom fel?

Igen, egy adott évben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az 1%, alapítványnak vagy egyesületnek mehet az adó 1% felajánlás. Ha több szervezetet jelölsz meg vagy ha több nyilatkozatot töltesz ki, a NAV érvénytelennek fogja minősíteni őket.

Mi van akkor, ha csak a civil 1%-ról akarok rendelkezni és az egyháziról nem?

Megteheted. Ebben az esetben a nyilatkozatnak csak a civil szervezetekre vonatkozó részét töltsd ki.

Honnan tudom, hogy a civil szervezet megkapta az 1%-ot?

Ha ügyfélkapuval rendelkezel, a NAV értesítést küld arról, hogy a civil alapítvány vagy egyesület, civil szervezet megkapta az összeget. Erre rendszerint a felajánlási évet követő év elején kerül sor.

Honnan tudom meg, hogy a civil szervezet mire használja fel az 1% felajánlásokat?

A civil szervezet csak abban az esetben kapja meg az elérhetőséged, ha ezt a rendelkező nyilatkozaton bejelölted. Ellenkező esetben a NAV semmilyen személyes adatot nem szolgáltathat a kedvezményezett szervezetnek. Ha megadtad az adataid a nyilatkozaton, a civil szervezet be tud számolni arról, mire költötte az 1%-ból befolyt összegeket.

Adó egy százalék felajánlás fontos, életmentő segítség

Az adó egy százalék felajánlás abban az esetben életmentő, ha a civil szervezet nem kap sem állami támogatást, sem működését segítő normatív támogatást. Az egy százalék felajánlás életet ment!